vrijdag 18 juni 2010

Insane in the Brain

Morgen moet ik naar een feestje. Ik kan er niet onderuit. Morgen ga ik dus ook naar dat feestje. Een feestje waar allemaal mooie hippe en dus dunne mensen zullen zijn. Dat is wat ik toch nog steeds geloof. Of wat er in ieder geval door mijn hoofd spookt wanner ik te me tijdens zo'n feestje te enthousiast op de hapjes stort. Dun=mooi. 
Niet zo zeer voor anderen maar wel voor mezelf. Wie herkent dit? Wie meet er, net als ik, met 2 maten?
Maat 1; mooi voor anderen (en dat is qua maten zeker niet mager of dun.)
Maat 2; mooi voor mezelf. (en dat is qua maten zeker wel mager of dun.)
Ik ben er nu ondertussen wel achter dat het iets psychologisch moet zijn. Wat weet ik niet althans... Het heeft met conformeren te maken. Zoals ik al vaker heb beschreven... Autonoom durven zijn. Durven zijn.
Vandaag was ik dagvoorzitter voor 'Women at the Top' een speciale dag georganiseerd voor vrouwelijke studentes. De dag was georganiseerd door internationale studentenorganisatie IAESEC (Make a Move) in samenwerking met Women INC. en Microsoft. Ik heb de hele dag versteld gestaan van de prachtige, zelfverzekerde en intelligente jonge vrouwen. Het leek wel of ik rondliep op de redactie van een intellectuele super glossie. De ene vrouw nog hipper en aparter gekleed dan de andere. Allemaal geïnteresseerd, slim en super lief ook! Complimenteus naar elkaar en heel supportive. Ik werd echt verliefd op allemaal.
De dag ging over 'de juiste keuzes maken.' Welke keuzes moet je maken je om 'jouw' top te bereiken? Women INC. heeft daarvoor een erg leuke tool ontwikkeld. Women Think! 
Een keuzegame. Waar wil je zijn over 7 jaar en waar moet je aan werken om dat te bereiken.
De dames hadden een druk programma met de keuzegame, workshop's, netwerken met vrouwen die bij Microsoft werken en plenaire discussies. 
Wat me opviel was dat ook deze generatie, nog steeds worstelt met waar ik en jullie ook mee worstelen. Hoe krijg ik het voor elkaar succesvol te zijn maar ook trouw te blijven aan mezelf?  Om te zijn wie ik wil zijn. Niet wie of wat de maatschappij van me verwacht. Hoe bereik ik de top op mijn manier zonder me te moeten conformeren aan...vul zelf maar in. Je begrijpt vast wel wat ik bedoel. 
Natuurlijk heb ik zelf de keuzegame ook gedaan. Professioneel en maatschappelijk gezien ben ik op de goede weg. Bij mij kwam er uit dat ik moet doorgaan met wat ik al doen. Gewoon door kachelen. Professioneel en maatschappelijk. Maar emotioneel? Ik ben zo dichtbij. Maar toch voel het soms nog zo ver weg...
Ik vind allerlei soorten vrouwen mooi. Echt. Juist de vollere types. Daar val ik zelf veel meer op. Waarom geldt het dan niet voor mezelf? Waar de hell hou ik toch zo aan vast? Wanneer valt het kwartje? Maak ik die klik?
Ik weet diep, diep van binnen dat ik nooit meer op dieet zal gaan. Ik weet dat ik het leven leid dat ik wil leiden. Maar ik lijd ook nog. Soms is dat zo fucking vermoeiend. Zeker in de zomer. Ik haat rokjesdag en zomerkleren al helemaal. En als er feestjes zijn moet ik helemaal m'n best doen om niet met een dwangbuis af te worden gevoerd. Het is geen feest om na al die jaren weer een outfit te vinden waarin ik me niet te dik, te tuttig, te snollerig, te saai, te gewoon en/of te onhip in voel.
Wanneer krijg ik daar nou es echt schijt aan? Waneer voel ik me net zo blij met mezelf van buiten als van binnen? Wanneer meet ik mezelf nou een aan maat 1???
Soms denk ik wel eens dat ik gewoon afwijking heb die nooit helemaal vanzelf helen. Soort mini-body-dismorfic-syndrome. Iets dat verkeerd staat afgesteld in mijn hersenen. Een stofje dat teveel niet genoeg wordt aangemaakt. Net als bij Gil de la Tourette en dwangneuroses.
Van Martijn (psychiater) weet ik dat zulke stoornissen in zeer ernstige gevallen kunnen worden behandeld met deep brain stimulation. Een soort pacemaker die wordt ingebracht onder je borstkast en dan via een draadje stroomstootjes afgeeft aan je hersenen. Stofje in balans! Alle problemen opgelost! De bedoeling is dat het binnenkort ook zal worden toegepast bij ernstige anorexia patiënten en bij mensen met obesitas. In China is er al mee geëxperimenteerd. Waarom niet bij de emo-eters? Ik heb me al aangeboden als proefpersoon en ben vervolgens beleefd doch liefdevol geweigerd door mijn man. Ik schijn niet ziek genoeg te zijn. Hij moet deze blog maar es lezen.
Ik zal net als de mooie jonge vrouwen zelf aan het werk moeten. Dat was ook exact de conclusie van de 'Women at the Top' dag; autonoom zijn. Jezelf zijn. Durven zijn wie je bent. Voor jezelf durven opkomen. Jezelf aanprijzen. Jezelf het succes gunnen.... Je begrijpt wat ik deboel...Je hoeft het niet 'te voelen.' Je moet het gewoon doen. Je moet er gewoon mee beginnen. 
Ik ook. Ik ga niet meer wachten op de 'klik.' Op het kwartje. Op het stroomstootje. Op China. Ik begin nu. Ik ga me alvast verheugen op het feestje van morgen. Ik ga morgen gewoon fucking lol hebben. Met dit lichaam. Ik ga het doen. En Insane in the Brain van Cypress Hill aanvragen.


Tot de volgende sessie.

4 opmerkingen:

 1. wederom mooie maar eelijke woorden.....blijf dicht jezelf want dat maakt het nou zo mooi en altijd leuk om jouw blogs te lezen!!!
  Blijft vooral doorgaan.......En geniet morgen zeker van je feestje...
  By the way: Insane in the brain is een goude ouwe maar heerlijk om naar te luisteren!!!

  Groetjes

  Jagaira-Miss Plus Size Fashion 2010

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit had jij leuk gevonden

  Modeshow op de opleiding van mijn dochter.
  Een diversiteit aan jonge mensen. Lang,klein, dik,dun,hetero,homo,zwart,wit en ongeveer alles wat daar nog tussen zit. Allemaal leuke, lieve, soms een beetje "gekke" jonge mensen met een ambitie en zelfgemaakte creaties en veelal met een blik van Hier ben Ik.
  Zo moet een catwalk eruit zien!!

  Fijn feest morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi anousha

  heb net het tv programma gekeken van net5 op je site. Je bent dapper! En jammer dat daphne niet kan begrijpen dat dun niet altijd mooier hoeft te zijn, en dat alleen dun een ideaal is. Het ideaal is je heerlijk in je lichaam voelen en dat uitstralen! Of, misschien is dat nu mijn ideaal. Maar ik vind je zeer dapper om te staan voor je punt en ik begrijp je helemaal!! Ga zo door, want ik heb er in ieder geval wat aan!

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anousha,

  Erg he, feestjes: iedereen is knapper, slanker, leuker, mooier, hipper, geestiger, aatrekkelijker dan jij! Grappig toch dat veel anderen dat ook denken, dus ook die anderen op dat feestje! En weetje... als je eenmaal door de deur bent dan wordt er niet meer gelet op je uiterlijk (tenzij je naar feestjes gaat met hele foute mensen!) maar raak je aan de praat met mensen die met je praten om WIE JE BENT. Jij bent jij, daarom uniek, lief, leuk, geestig, aardig, aantrekkelijk, slim en mooi.

  Ook ik vind feestjes wat dat betreft moeilijk, en dan heb ik het nog niet eens over de keuzes die je op zo'n avond moet maken mbt eten. Maar probeer gewoon te bedenken dat velen net zo onzeker zijn en iedereen zich pas ontspannen gedraagt wanneer de mensen eerlijk en oprecht met elkaar omgaan.

  Dus... don't worry...ga ervoor, tob niet over hoe je eruit ziet, zorg dat JIJ je goed voelt in wat je aan hebt en over wie je bent. Je kan het!

  Fijne avond!
  Nicolet

  BeantwoordenVerwijderen

Volgers