maandag 15 februari 2010

Rolmodellen gezocht

Bizar hard gewerkt vandaag op zondag.
Vanochtend aan liedtekst ideeën voor de Koningin van Paramaribo. Gerepeteerd met Marynka Nicolai aan een nieuw programma, we hebben ons eerste optreden op 8 maart in Zoetermeer. Voorbereidingen Talkshow Women Inc. morgen op de Huishoudbeurs, ik interview Barbara Barend en Georgina Kwakye over 'Belangrijke Keuzemomenten in hun Leven.' Evaluatie geschreven over mijn laatste project met meisjes op een middelbare school in Zuidoost. Ondertussen wassen draaien, luiers verschonen en afwas uitruimen.

En eten.
En me niet dik voelen.
En mezelf accepteren zoals ik ben.
En op zoek naar nieuwe rolmodellen.
Nieuw voorbeelden.
Nieuwe vrouwen waar ik op wil lijken...
Ik ben namelijk rolmodellen (dunne wel te verstaan) verslaafd. Ik ben gek op Amerikaanse roddel en fashionsites. Heerlijk om weg te dromen bij de wazige foto's van celebrities in L.A. of Parijs. Met hun Uggs aan en zonnenbrillen op. Awardshows uit en Nachtclubs in.
Alsof ik daar ben in Fame-land, in plaats van hier in mijn buurtje tussen de fietsen en schoolplein-ouders.

Het is dus echt afkicken dat ik voorlopig niet meer mag wegsurfen naar een ander leven. Een ander lijf.
Het ondermijnt namelijk, serieus, mijn relatieproces met met lichaam en hoe ik mijn lichaam voed.

Bij wat en wie kan ik nog wegdromen? Wat kan dienen als ontsnapping? Eten (one day at a time) niet meer. Alcohol (al sinds ik moeder ben) niet meer. Die prijs is echt te hoog als je om 7 uur op moet en drie kinderen iets van je willen en jij iets van hen. Dat iedereen om 8 uur gevoed en gekleed klaarstaat om de dag te beginnen...
Dagdromen over bikini-waardig-lijf was mijn kleine beloning als ik een dagje weinig had gegeten. En mijn motivatie (marteltuig) als ik een dagje te veel had gegeten.

Nu moet ik het met iets anders doen. Het voelt alsof ik een oude vieze man ben wiens favoriete pornoblaadje failliet is gegaan. "Waar moet ik me voortaan op @fr*kken?" vraagt de man in mij zich af.

Niet makkelijk want ik ben opzoek naar leuke, hippe, 'zo wil ik ook zijn' vrouwen die niet broodje mager zijn... Je weet wel, met de leuke kleren, het leuke vriendje, het leuke leven? Het zijn voornamelijk plus-size modellen (plus-size is dan echt een overstatement want meestal hebben ze de totaal gemiddelde vrouwenmaat 42) Maar dat is al wat. Zeker qua kleding en haar, inspirerend. Ook niet meer dat 'ach-gut' element dat plus-size modellen een paar jaar geleden wel nog om zich heen hadden hangen. Check out Christal Renn, Lizzie Miller en Anansa Sims (de laatste is een dochter van een 'gewoon' model) klik op de volgende link om ze allen te zien:  http://www.bvonstyle.com/2009/11/10/plus-size-models-glamour/

Maar waar zijn de actrices, journalistes en media-dames? Je hebt Queen Latiffa maar die vind ik toch iets heel irritants betweterigs hebben. Wee nie waarom. Kijkt mij net iets te zelfingenomen uit haar ogen. Maar ik vond haar wel goed in de film Hairspray.

Ik vind Patricia Arquette ook erg fijn om naar te kijken, minder qua kleding. Maar een geweldige actrice. Speelt in een leuke serie ook, Medium, elke zondagavond op Net 5. I Love Net 5.

Wie hebben we in Nederland. Op wie willen we lijken. En dan bedoel ik niet de geijkte dennen. Wie kan nog meer dienen als rolmodel? Help me. I need my girlporn.

Ah, Ruth Oldenziel!!! Ik zat met haar in Tafel van 5 bij Net 5. I Love Net 5. Het programma was helaas geen lang leven beschoren maar dat is een andere post...
Ruth is echt een vrouw om te willen zijn. Wat een voorbeeld. Check haar uit op www.rutholdenziel.com
En je kan ons ook op de Net 5 site samen zien uitkomen voor onze 'echte' kledingmaat. Ik weet niet meer precies in welke aflevering van de Tafel van 5 maarrre... Zoveel waren het nou ook weer niet.

Tot de volgende sessie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers